LANZHOU, China, 20 April (Bernama-AsiaNet) --
Penduduk di Bandar raya Lanzhou di barat laut China memulakan pagi mereka dengan semangkuk mi daging lembu panas. Mi daging lembu adalah makanan yang amat diperlukan oleh penduduk tempatan dan satu cara yang penting bagi dunia untuk mempelajari mengenai bandar raya itu. Tambahkan sedikit air abu yang kaya dengan kalium karbonat kepada doh campuran itu dan tunggu seketika dan kemudian chef-chef akan menguli dan mengubahkan doh itu kepada lebih daripada sepuluh jenis mi yang pelbagai jenis. Dengan sup daging lembu yang lazat, mi daging lembu itu juga boleh memuaskan selera seseorang. Mi daging lembu dianggap sebagai tanda nama bagi Bandar raya Lanzhou. Terdapat lebih daripada 1,000 kedai makan mi daging lembu di Lanzhou dan mereka boleh menjual lebih satu juta mangkuk mi daging lembu pada setiap hari. SUMBER: Bandar Raya Lanzhou Pautan Lampiran Imej: http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=287823 http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=287824 http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=287825 http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=287826 http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=287828 http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=287829 http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=287899 |
--BERNAMA
No comments:
Post a Comment